Енергоспестяващият дом на бъдещето

Устойчив дизайн, стилен интериор и екстериор – със сигурност можем да наречем този английски дом „зелен“. Архитектът е Сам Купър, а иновативната къща с модерен дизайн всъщност е предназначена за неговите родители.

За изграждането са използвани стъклени панели, метални стълби и други устойчиви и рециклируеми материали.

Сградата е на две нива и е с нулеви въглеродни емисии, а същевременно се отличава с комфорт, стилен интериор и модерна визия. Самата къща е построена на терен с доста голям наклон, а варовикът изглежда, сякаш расте от почвата, заобиколен от зелена градина.

Метални стълби, фасада и ламарина

Самият дизайн на дома е съставен от две L-образни конструкции, а пространствата са отворени и просторни, проектирани така, че да получават много слънчева енергия. Всяко едно помещение притежава перфектна изолация и е снабдено с енергоспестяващи уреди, както и модерни технологични решения за максимално „зелено“ домакинство.

Външните пространства също са снабдени с ефективни решения, като решетъчни метални стълби, които позволяват на растенията да растат свободно през тях.

Черната фасада на дома представлява облицовка, направена от дърво и се плъзга свободно, за да допуска достатъчно слънчева светлина в стаите.

Освен множеството метални конструкции, в къщата е използван и бетон, съдържащ голямо количество рециклирани материали.

Архитектурното творение впечатлява не само с дизайна и визията си, но и с постигнатото минимално влияние върху средата, с помощта на разнообразни материали и технологии.

Разгледайте и нашите предложения за гидероси.

2019-07-18T16:22:19+00:00 март 2nd, 2017|0 Comments