От какво се изработват металните покриви? /част 1/

Най-вероятно поне веднъж в живота си сте се замисляли, дали да не замените стандартния покрив на къщата с метален такъв. Всъщност металните покриви имат доста предимства пред обикновените покриви с керемиди. Въпреки това металните листове не са толкова разпространени във функцията си на покрив на дома, особено по нашите географски ширини.

За разлика от металните стълби, които са често срещан елемент на интериора, когато стават въпрос за екстериор и по-специално – покриви, металът не е толкова често предпочитан материал. Това се дължи в голяма степен на високите разходи, които съпровождат изграждането на един метален покрив, макар и последващата поддръжка да е минимална.

Представяме ви разнообразието от материали при металните конструкции в ролята им на покриви, за да се запознаете по-детайлно с това ефикасно и оригинално решение за модернизирането на дома:

  • Металните покриви могат да се изработват от разнообразни метали, в това число и поцинкована стомана. Поцинковането представлява нанасяне на тънко цинково покритие върху стоманени елементи. Всичко това се прави с цел да се защити материала от корозия. За производството на покриви се използва и стомана с примеси на цинк и алуминий, неръждаема стомана, както и само алуминият като материал.
  • Недостатъкът на поцинкованата стомана, че евентуално може да корозира, ако е изложена на постоянна влага или въздух, богат на солни изпарения. Или с други думи – не е най-подходящият материал, ако живеете в близост до морето.
  • Стоманата е най-популярният материал, който се използва, както градивен компонент на жилищни сгради, метални стълби, съоръжения, инструменти, кораби, машини и битови уреди. Главното ѝ предимство се състои в ниската себестойност.
  • Алуминият е вторият най-известен материал за производството на метални покриви. Алуминият е по-издръжлив и по-дълготраен от стоманата, което също го прави доста предпочитан за металните покриви. Алуминият, също така е подходящ за изграждането на покриви при крайбрежен климат, с високи нива на влажност. Това е така, именно заради дълготрайността му.

Вижте още полезни факти за металните покриви в следващия ни материал.

Разгледайте и нашите предложения за гидероси.

2019-07-18T16:24:43+00:00 февруари 21st, 2017|0 Comments