Иновация и практичност в жилищните сгради

Британското архитектурно студио „Уестън Уилямсън“ си е поставило цел да реши проблема с недостига на жилища в Палестина и вече има готов проект.

Иновативната жилищна сграда ще бъде създадена, благодарение на модерни зелени технологии с разчупена фасада и множество апартаменти.

Бъдещата конструкция ще разполага с апартаменти, които ще решат и друг настоящ проблем в Палестина – прекалено високите цени на жилищата, които са непосилни за повечето граждани.

Жилищна сграда с метални стълби

Сградата ще разполага с повече етажи, свързани с метални стълби и бетонни площадки, като всеки от апартаментите ще има собствен  голям балкон.

Иновативните жилища ще могат да „растат“, заедно с броя на техните обитатели, тъй като балконите са проектирани така, че да се разширяват, чрез използването на сглобяеми панели.

Жилища с метални стълби

Подовите плочи са проектирани, така че да се даде възможност за експанзия в съответните външни пространства, когато живущите преценят, че могат да си позволят подобна опция. Така, с нарастването на доходите и членовете на семейството, хората ще могат да увеличат и площта, на която живеят, без да се налага да купуват ново жилище.

Сглобяемите панели позволяват различни вариации за конструиране и създаване на разнообразни по форма и големина помещения.

Разгледайте и нашите предложения за гидероси.

2019-07-18T16:27:49+00:00 февруари 7th, 2017|0 Comments