Стилните метални стълби влизат в един български дом

Скулптурното стълбище, направено от тънки стоманени плоскости и парапети, свързва помещенията в българското жилище, а таванската част е обособено като шивашко ателие.

Обновяването на съществуващия интериор в семейното жилище не е лесна задача. Къщата се намира в Банкя, a заданието включва и ново работно място за хората, които управляват местна модна марка.

Метални стълби тънки

Архитектите трябва да отбележат връзката между двата етажа на къщата, с фокусни метални стълби. Тази структура е свързана с разнообразни решения за съхранение, но има за цел да се появи като лек елемент, доколкото това е възможно.

Метални стълби дърво и интериора

Проектът е голямо предизвикателство за всеки професионалист и е реализиран с качествена работа и необходимите умения. Изработените конструкции са със сложни функционалности и характеристики в дизайна. Структурата е компактна и прозрачна, но също така – надеждна. Естетическата й визия най-вероятно е заимствана от проектите на италианския архитект Франческо Либризи.

По-голямата част от оцветените в черно стоманени прътове, се движат хоризонтално или вертикално, за да се създаде структурна решетка, а наличието на две диагонални линии, прави конструкцията устойчива.

Метални стълби - трапезарията

За поддържането на изключително семплия дизайн, са използвани шперплатови плоскости, които образуват шкафове, а малки кръгли дупки имат функцията на дръжки.

За да не бъде претоварено помещението нито визуално, нито пространствено, са използвани кухи стоманени греди, с ширина от 20 мм. По този начин се отварят няколко възможности – да се прикрепи регулируемо осветление, както и подвижни елементи.

Паркетът създава добър контраст с металните стълби. Затова и в трите стаи, основната настилка е изработена от дърво.

Присъствие на шперплат можем да видим и в кухнята, тук обаче – в съчетание с бетон.

Дървените елементи и тухлените стени, в съчетание с ъгловите прозорци, подчертават допълнително влизащата светлина и по естествен начин разделят пространството.

Металните стълби и дървото

Наличието на разнообразни и естествени материали, създава онази простота, която архитектите си поставят за цел, а металните стълби следват дизайнерската линия, водеща направо към модното ателие.

2019-07-18T16:16:03+00:00 април 11th, 2017|0 Comments