Метални стълби във формата на оригами

Оригамите – това е традиционно древно японско изкуство. Създавате фигури, чрез сгъване на листове хартия, без никакви други материали. А сега си представете сгънат…метал.

Да, възможно е и можем да го видим с очите си. Проектът на архитекта Бел Филипс, създава тoва необикновено стълбище за помещение в Южен Лондон. Всъщност, металните стълби свързват два съществуващи вече апартамента, като по този начин се постига интересен преход между тях.

Дебелината на стъпките е едва 6 мм., а те са наредени равностранно и образуват съвършени линии помежду си.

Оригами метални стълби

Стълбището е ситуирано в центъра на коридора. Отличава се със силует, създаден от сложно геометрично сгънати триъгълници, които сякаш „плават“ в пространството. Тези аспекти са изградени от метал и са със специално покритие, благодарение на което светлината попада точно върху тях. Елегантно закалено стъкло допълва впечатляващата архитектура.

металните стълби със стъкло

Филипс е популярен с нестандартните си идеи, които реализира безупречно и професионално всеки път. Той гарантира елегантни и съобразени с обитателите проекти. Той е един от иноваторите, които използват креативни идеи и ги съотнасят към ефективни подходи. Освен индивидуален поглед, архитектът търси и положителното въздействие върху качеството на живот на хората.

Мебелите в дома са подбрани в модерен стил. В тях присъства елементът от метал и стъкло, за да се постигне пълна хармония. Контрастът идва от стените и таваните, които са боядисани в бяло. Така светлината в помещението е в пълния си капацитет, а стълбите буквално светят в центъра му.

оригами и метални стълби

Изборът на метални стълби за дома, е смело решение. Няма значение какви форми ви допадат, дали да има парапет или не, както и как ще съчетаете този материал. Оказва се, че индивидуалните проекти са тези, към които никой не остава безразличен. Особено, ако чрез тях можете да изразите вътрешното си усещане и да го придадете на семейството и приятелите си.

2019-07-18T16:17:11+00:00 април 4th, 2017|0 Comments