Металните стълби – като акцент в английско студио

Архитектите надминават и най-смелите ни мечти и създават от обикновени жилища – прекрасни творения.

Модерното студио, с локация в Лондон, което ще ви представим, е проектирано със сини метални стълби, които са в центъра на жилището и изглеждат като скулптура в галерия.

Всички вътрешни стени са премахнати, за да се създаде едно свободно пространство, в което е затворена забележителната конструкция. Централният елемент, под формата на скулптура, служи като естествено разделение на кухнята и трапезарията от едната страна, а от другата осигурява пространство с необходимата степен пропускливост на светлина.

металните стълби - сини

Наситеният цвят е вдъхновен от плат с датска марка, като чрез него, архитектът постига недвусмислен акцент.

На ниво сутерен, домът разполага с голяма спалня и баня,  както и отделна стая, която се използва за съхраняване на дрехи. А светлината, която идва от четири стъклени правоъгълници, подчертава цветовете и пространството.

При приземния етаж, стълбището е оборудвано с рафтове, за съхранение на любимите книги или важни вещи, които да изградят завършен вид.

За да се отразява светлината от терасата с южно изложение, задната част на дома е боядисана в неутрален цвят. Така, наситеното синьо подчертава още повече стълбите. Неслучайно архитектите използват настилки от смола в цялата къща. Материалът е гъвкав и разтеглив, като по този начин покрива пукнатини и неравности. За погледа остават само изчистените линии, гладката повърхност и уюта, представен през ексцентрична призма.

Осветлението, което идва от долната част на помещението, създава  усещане за по-голяма дължина на пространството. Модернистичният стил на дома, отразява съвременното мислене на обитателите му.

Метални стълби -модерни

Архитектурните действия, които студиото обуславя, доказват, че не е задължително металните стълби да са скучни и в стандартни цветове.

Съчетанието на възможно по-малко на брой стени с такъв акцент, превърнат в изкуство, превръщат интериорния дизайн в нелека задача. Креативността, в комбинация с правилното вдъхновение, ще превърне всяка мечта в реалност.

2019-07-18T16:17:44+00:00 март 30th, 2017|0 Comments