Свръхмодерен мезонет с метални стълби

Ще се разходим из един ултра модерен мезонет в Тел Авив, за да видим как новите тенденции се съчетават с ежедневието.

Основният акцент на мезонета – това са металните стълби, които свързват двете нива на стилното жилище. Скулптурното стълбище се превръща в център на дома. То се отличава със съвременен нов дизайн, който отговаря по-добре на нуждите на едно младо семейство.

Металните стълби се сливат със стените и тавана и не докосват партера. Вместо това, за завършек е добавена дървена пейка. Тя е поставена на разстояние, непосредствено под стълбите.

Висящите метални стълби в мезонета

Парапетите следват модерната линия, като отделни метални пръчки се кръстосват и обуславят заграждение около стълбите. Структурата им е такава, че да позволява светлината да влиза без препятствия, както и  да имате постоянен изглед към стаята. Идеята на този подход е, че всички открити площи се свързват и създават един кокетен и просторен мезонет. Висящите метални стълби създават графични линейни сенки, с помощта на естествената светлина, в съчетание с кръстосаните метални струни. 

Метални стълби и столове

В центъра на стълбите е поставена голяма картина, която е събирателната точка между всички отворени зони. Кухнята и всекидневната са разположени на приземния етаж, а на горния етаж са само баня, тераса и спалня. Материалите, от които са изработени стените и подовете са съчетание между дърво и цимент. Комбинацията от метал, дърво и бетон създава един съвременен и модерен интериор.

Дизайн с метални стълби

Модулните елементи, които ще забележите, са добавени, за да направят стаите по-гъвкави, като им придават различни функционалности, в зависимост от времето на деня или повода. Например, плъзгащите се прегради могат да се използват, за да се отделят различните области, а една метална сгъваема маса може да се разпъне, за да се настанят повече гости.

Екстериорът е съставен от дървени перголи, предназначени да оформят силуета на града. Също така са добавени стъклени витрини, които придават завършен вид на гледката от терасата на апартамента.

Тераса и метални стълби

Металните стълби стават все по-популярен способ, когато говорим за качествен архитектурен шедьовър. 

2019-07-18T16:18:11+00:00 март 28th, 2017|0 Comments