Театър във формата на лотос – следващото архитектурно чудо

„Децибел“ е австралийско архитектурно студио, което наскоро разкри плановете си да изгради културен комплекс и театър в град Ханой Виетнам.

Замисленият величествен проект ще се откроява с шест красиви метални конструкции във формата на цветето лотос.

Всъщност, лотосът е националното цвете на страната и винаги е било символ на красивата и екзотична природа на Виетнам.

Метални стълби оазис

Невероятните структури ще носят името „Ханой Лотос“ и ще бъдат разположени сред огромен парк и обградени от езера. Самият център, цели да се превърне в символ на изкуствата и уникалната култура на страната, както и да бъде притегателно място за туристите в столицата Ханой.

Огромната зала на театъра ще разполага с 2000 седящи места. Освен мащабната аудитория, неповторимият комплекс ще бъде на няколко нива, свързани с бетонни и метални стълби, ще има и технологичен бизнес инкубатор, офиси и пространства за стартъп компании, както и няколко ресторанта.

Лотос с метални стълби

Разбира се, всеки детайл от структурите ще бъде подчинен на природата на лотоса и неговите нежни цветове. По подобие на плаващото цвете, цялата мащабна конструкция ще бъде разположена буквално върху изкуствено направени езера, които ще събират дъждовната вода.

Самите „цветове“ на лотосите ще са изградени от стъкло и специални метални мрежи, които ще бъдат комбинирани, така че да пресъздават перфектно формата на лотоса.

2019-07-18T16:20:56+00:00 март 16th, 2017|0 Comments